Εκπαιδευτική
Ρομποτική

Παίζω. Σκέφτομαι. Μαθαίνω.

Η Ρομποτική είναι ο πλέον σύγχρονος τεχνολογικός κλάδος της αυτοματοποίησης, που έχει ως αντικείμενο τη μελέτη, το σχεδιασμό και τη λειτουργία των ρομπότ, καθώς και την έρευνα για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Τα πρώτα βήματα στην εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζονται με γνώσεις μηχανολογίας και αυτοματισμού. Γνωριμία με τους αισθητήρες, τους τρόπους κατασκευής και τη μετάδοση της κίνησης.
Μέσω της χρήσης απλών κατασκευών, παίρνουμε τις πρώτες γνώσεις μηχανολογίας και μαθαίνουμε για κατασκευές, γρανάζια και κίνηση. Κατανοούμε πλήρως την έννοια του προγραμματισμού και ασχολούμαστε με πιο σύνθετες ρομποτικές κατασκευές.

Τα παιδιά μαθαίνουν ρομποτική με τη εκπαιδευτική μέθοδο της Lego Education

Τα Πλεονεκτήματα

Η εκπαιδευτική του αξία είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού βοηθάει στο σχεδιασμό, στη κατασκευή, στη συνεργασία και στην επαφή με τις φυσικές επιστήμες. Απόκτηση βασικών δεξιοτήτων προγραμματισμού και καλλιέργεια της κριτικής σκέψης γύρω από την επίλυση προβλημάτων.

  • Το μάθημα γίνεται από πιστοποιημένους καθηγητές Ρομποτικής από τη Lego Education Academy.
  • Τα τμήματα είναι ολιγομελή.
  • Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες αλλά και ατομικά.
  • Συμμετοχή σε διαγωνισμούς.

Προγράμματα:

botley

Botley the coding robot

Ο Botley είναι το νέο ρομποτάκι, που έχει ως στόχο να βάλει τα παιδιά ηλικίας 5-8 στο κόσμο της Ρομποτικής και του προγραμματισμού με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο.
Τα παιδιά αναπτύσσουν πρώιμες δεξιότητες προγραμματισμού, φυσικής, κριτικής σκέψης, επίλυσης προβλημάτων, δημιουργικότητας και φαντασίας.

Lego WeDo 2

LEGO WeDo 2.0

Το πρόγραμμα LEGO WeDo 2.0 είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Δημοτικού, ώστε να εξάψει τη φαντασία τους, την ίδια στιγμή που τα βοηθάει να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους στη Φυσική, τη Μηχανική, την τεχνολογία και τον προγραμματισμό.

Lego EV3

LEGO Mindstorms EV3

Το πρόγραμμα LEGO Mindstorms EV3 είναι σχεδιασμένο για μαθητές γυμνασίου. Είναι μία ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ. Βοηθά στην απελευθέρωση της δημιουργικής δύναμής των μαθητών και παράλληλα βοηθά στην κατανόηση των εννοιών που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες
Success/Error Message Goes Here
ΠΑΝΩ